Badjas voor op de camping

Kampeerseizoen. Do's & Dont's

Nu de zomer zich langzaamaan aandient, begint het bij menig kampeerder weer te kriebelen. De caravan wordt van stal gehaald, de voorbereidingen komen op gang: alles voor een geslaagde kampeervakantie. Ervaren kampeerders weten blindelings wat zij mee moeten nemen. Maar wat als u nooit eerder gekampeerd hebt, wat staat u dan precies te wachten en wat mag ècht niet ontbreken op je lijstje? Lees maar snel mee!

Badjas voor op de camping   kampeer badjas

Het maakt nogal verschil uit of u in een tent kampeert, of alles bij de hand hebt in de caravan. Ook wanneer u met de caravan reist zult u zeer waarschijnlijk een voortent opzetten. Natuurlijk koop u uw spullen bij een buitensportwinkel, of gewoon tweedehands op Marktplaats (neem in dat geval bandenplak mee, u zult maar een gaatje over het hoofd gezien hebben). Zowel in tent als caravan is er sprake van een kampeerbeleving. Toch bestaan er enkele grote verschillen tussen beiden . Een caravan is gewoon echt comfortabeler. Ja, het gaat vaak om een kleine ruimte, maar u ligt potverdorie wel droog wanneer het keihard regent (soms dagen achtereen), er is meestal een kookstel aanwezig, u heeft de beschikking over verwarming en een eethoekje. Daarnaast voelt een caravan veiliger aan en kan afgesloten worden. Gaat u kamperen in een tent, dan bestaan er grote verschillen in het type tent. Een familietent mét voortent is het meest riante. Hier zult u niet snel last hebben van een waterdoorbraak (tenzij u aan de voet van een heuvel bivakkeert natuurlijk). Neemt u echter een kleinere tent, zonder voortent, dan gaat u echt all the way en kun u eigenlijk alle denkbare 'camping-ellende' in alle glorie verwachten.

Voel u helemaal heppie de peppie in uw badjas !

Meenemen!

Natuurlijk neemt u naast uw tent (en alle aanverwante benodigdheden) ook opklapbare stoelen en een tafeltje mee. En naast alle huishoudelijkheden, zoal eet-, drink- en kookgerei, zorg u ook voor voldoende warme kleding (het kan 's avonds ineens akelig kil en vochtig worden op de camping). Lees hier een leuk blog artikel over 6 grappige badjas momenten .

Vergeet je badjas niet!

Uiteraard zouden wij Badjas.nl niet zijn indien we je geen badjas aanraadde mee te nemen! Maar even serieus; het is érg prettig om een badjas bij u te hebben (we spreken uit ervaring), want u moet soms bij nacht en ontij naar het toilet. Dit betekent in sommige gevallen minuten lang in het donker lopen. Een ochtendjas of badjas is dan je redding (samen met je slippers en toiletrol ..) Naar de algemene douche- en toiletruimte gaan betekent soms inderdaad het ongemak ervaren van 'uw eigen toiletrol meenemen'. Slippers zijn daarnaast enorm belangrijk om contact met viezigheid te vermijden. Onze tip? Vergeet ook uw anti-insectenmiddel en/of klamboe niet. En voor de bangerds onder ons: vergeet het zgn. 'elektrische insectenracket' niet. Staat u ineens oog-in-oog met een griezelig groot insect, dan kunt u 'm nog altijd te lijf gaan met deze 100% killer. Kampeerders nemen ongemakken vaak voor lief en natuurlijk is de ene kampeerder de andere niet. Daar waar de één zelf zijn water zuivert, koopt de ander gewoon flessen drinkwater. U kunt het zo luxe of basic maken als u zelf wilt: niets hoeft en veel mag!

Ga genieten!