Een badjas, kimono of kamerjas, het mysterie ontrafeld

We spreken vaak over verschillende dingen wanneer we misschien wel hetzelfde bedoelen. Een badjas, kimono, kamerjas of zelfs ochtendjas . Maar wat is nou eigenlijk het verschil? Een badjas is misschien wel de bekendste van allemaal, en iets wat de meeste mensen ook in huis zullen hebben. In principe is een badjas een jas gemaakt van badstof of handdoeken stof. Dit is oorspronkelijk bedoeld om na het douchen of badderen aan te trekken zodat je niet naakt rond hoeft te lopen. Zo blijft u toch nog lekker warm en koelt uw lichaam niet zo snel weer af. Ook is het dragen van een badjas een manier om optimaal op te drogen voordat u de "gewone" kleding weer aan trekt. Sommige mensen drogen zich zelfs helemaal niet af met een handdoek maar lopen liever een tijdje rond in een badjas om op die manier te drogen.

Kamerjassen en Kimono’s

Een kamerjas is gemaakt van een dunnere stof en daarmee voornamelijk bedoeld om over uw pyjama te dragen zodat u toch een beetje het gevoel heeft aangekleed te zijn. Ook is zo'n jas handig om het lichaam niet te snel af te laten koelen na een warme douche of bad. Een kimono is een traditioneel Japans kledingstuk, maar tegenwoordig ook in Hollandse huizen te vinden. In Japan zijn er strikte gebruiken en aanwijzingen voor het dragen van een kimono, wij doen er wat minder moeilijk over. Een kimono zoals wij hem kennen is vaak gemaakt van een luchtige stof en met wijde mouwen. Het heeft ook vaak een fleurige stof met een mooie print van bloemen wat een kimono vaak aantrekkelijk maakt voor dames die er leuk bij willen lopen.

Cawö badjas grijs

€ 129,90

€ 99,95

Badjas teddylook

€ 59,95

Zwarte badjas

€ 49,95

Wafel badjas kimono

€ 44,95

Minder kwetsbaar

Maar wanneer er onverwacht iemand voor de deur staat maakt het niet uit wat er voor handen is, een badjas, kamerjas of is altijd fijn om op die manier bij de hand te hebben. Zo heeft u toch het idee dat u wat meer bedekt en aangekleed bent. Het is minder erg wanneer iemand u in bad- of kamerjas ziet, dan wanneer iemand u in pyjama ziet, dat is toch wat kwetsbaarder.

Verschillen vallen weg

Tegenwoordig spreken we bij een badjas ook wel van een kamerjas, het verschil is maar klein, soms zijn het zelfs synoniemen voor elkaar. Ook tussen een kamerjas en kimono zit steeds minder verschil. Ook badjassen en kamerjassen kunnen kleurrijk en met patronen zijn. Een badjas kan ook mooi vallen en een kamerjas kan ook lekker warm zijn. Waar u ook voor kiest, het zal waarschijnlijk een jas zijn die u lekker vind zitten. Waar u zich prettig in voelt en waar u, als het dan echt moet, ook wel mee gezien wil worden. Als u die juiste jas heeft gevonden maakt het eigenlijk niet zoveel meer uit welke naam hij heeft.

Lees ook:

--> Help, een vlek op mijn badjas!

--> Kampeer do & dont's

--> Een badjas voor tijdens uw zwangerschap!