Op welk moment van de dag draag jij een badjas?

Is de badjas voor de één niet meer dan een vluchtig "kledingstuk" -wat je even 10 seconden draagt voordat je jezelf aankleedt- voor de ander kan het een way-of-life betekenen. Ja, sommige mensen wonen praktisch in hun badjas. Het begint op het moment van uit bed stappen ... om hem, in extreme gevallen, vervolgens pas weer uit te trekken tijdens het naar bed gaan(!) Dit kunnen we "loungen" of "chillen" noemen -en vooruit, da's best lekker zo nu en dan- maar gebeurt het vaker dan eens per week, dan kom je eigenlijk wel in aanmerking voor de titel "couch potato". Wij vroegen ons eigenlijk af: wat is jouw favoriete badjas-moment? 

Badjas-momentje

Voor iedereen is 'ie anders, maar oh zo prettig: het badjas moment. Het moment waarop je nog even niets moet en hoeft. Chill!!

Jullie keuze badjas..

Met stip op nummer één: Bijna iedereen gebruikt wel een kamerjas, of badjas bij het opstaan uit bed. Lekker cosy, warm en behaaglijk. Tip: neem een fleece badjas. Altijd heerlijk warm.

Natuurlijk kon 'ie niet achterwege blijven: Tijdens het saunabezoek! Een sauna is heerlijk, maar je hebt niet doorlopend de behoefte om 'naakt rond te lopen'. Soms willen we maar wat graag direct weer in een saunabadjas schieten, vooral als de overige bezoekers óók allemaal een badjas dragen(!) Op zo'n moment ben je zonder zwaar underdressed en voel je jezelf ook zéér naakt. Tip: laat je naam of initialen borduren in je badjas, zo voorkom je verwarring bij de kapstokken.

Tijdens ziekte: Nooit leuk, maar het kan ons allemaal gebeuren; je bent ziek en bivakkeert al dagen thuis. Soms ben je net niet ziek genoeg om de halve dag op bed te liggen en wil je ook wel eens gewoon een beetje op de bank hangen. In zo'n geval is een lekkere warme kamerjas onontbeerlijk.

Tijdens vakantie: Natuurlijk. Op vakantie gaan zonder badjas mee te nemen, is als naar het zwembad gaan zonder badkledij. Waar zou je zijn zonder je badjas?! Even het zwembad induiken en daarna aan de bar iets te drinken halen, alwaar iedereen gewoon in kleding rondloopt? Dat vraagt om een badjas, of een pareo (voor de dames onder ons). Een badjas betekent immers niet alleen warmte, maar ook lichamelijke beschutting in publieke ruimtes. Je beschut jezelf tegen indringende, of afkeurende blikken. Daarnaast zijn badjassen gewoon een onmisbaar onderdeel van je bagage tijdens vakantie, iets wat voor ieder moment geschikt is: in de hotelkamer, zwembad of sauna. Profiteer van een goede badjas aanbieding !