Ochtendjas

OchtendjasDe klassieke badjas wordt steeds vaker als ochtendjas gedragen. Is er een verschil dan? Die vraag stellen klanten ons vaak. Het verschil tussen ochtendjas en badjas is eigenlijk ouderwets, tegenwoordig bedoelen we er hetzelfde product mee. Maar vroeger was dat niet zo. Lees hier meer over de echte ochtendjas en de kwaliteiten die zo’n jas moet hebben.

Vroeger werd de badjas na het badderen gedragen. De stof, een katoenen weving, was altijd badstof. Badstof is heel geschikt voor een natte omgeving, het neemt vocht moeiteloos op. De badjas was een soort extra comfortabele handdoek. Dat is de badjas nog steeds, een sauna-badjas moet bijvoorbeeld aan dezelfde eisen voldoen als een klassieke badjas. Een ochtendjas hoeft dat niet.

Ochtendjas fleece

Een ochtendjas draag je bij het ontbijt, bijvoorbeeld op een luie zondagmorgen. Een ochtendjas moet behaaglijk voelen. Lekker warm, lekker zacht. Vaak kiezen mensen dan voor fleece, een synthetische stof die zo zacht is als wol, maar niet prikt. Een fleece-ochtendjas is minder geschikt voor vochtige omstandigheden, maar dat maakt aan de ontbijttafel natuurlijk niet zo uit.

Badjas of ochtendjas, is er nog verschil? Je zou het zo kunnen zeggen: vroeger was een badjas voor in de badkamer, gemaakt van badstof, en de ochtendjas voor in de woonkamer, gemaakt van fleece. Maar het taalgebruik is veranderd. Mensen gebruiken de woorden nu door elkaar. Op badjas.nl zullen we het vooral over badjassen hebben, maar als mensen naar ochtendjassen vragen weten we natuurlijk ook waar het over gaat.

Ochtendjas bestellen bij Badjas.nl

Een ochtendjas bestellen is bij Badjas.nl dus helemaal niet moeilijk. In principe kan iedere badjas in ons assortiment als ochtendjas gedragen worden. Het meest geschikt zijn de fleece-badjassen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan mooie merkbadjassen, bijvoorbeeld van Aegean Apparel. Dat zijn echte ochtendjassen eigenlijk, met hun vrolijke designs en scherpe kleuren. De zon komt op aan de ontbijttafel.

Ochtendjassen bij Badjas.nl, de ervaren online shopper weet dat dat geen tegenstelling is. Ochtendjassen en badjassen zijn gewoon samengevallen, in onze webshop vindt u alles tegelijk. Dat is ook wel leuk aan de moderne tijd. Het hoeft allemaal niet meer zo precies. Draag de badjas wanneer u wilt, draag de ochtendjas op elke moment, op een lange zomeravond desnoods – zolang u zich maar lekker ontspannen voelt!

Damesbadjas met zoentjes

€ 39,95

Aquablauwe kinderbadjas

€ 29,95

Roze damesbadjas met stippen

€ 49,95

Dames-badjas Zebra

€ 49,95