Welke badjas naar de sauna?

Hoe fijn is het om na een drukke week even alle spanning van u af te laten glijden in een saunacomplex? Een geschikte  saunabadjassen is dan onmisbaar. Ontdek onze rijke collectie saunabadjassen in verschillende stijlen & uitvoeringen. Vrijwel alle badjassen die zijn vervaardigd uit katoen zijn geschikt als saunabadjas. Katoen is namelijk het enige materiaal wat bestand is tegen de warme & vochtige omstandigheden van de sauna. Katoen heeft namelijk een hoge absorptiegraad, ventileert goed en heeft een sneldrogend effect. Dat geldt voor alle soorten katoen: wafel-katoen, velours-katoen, badstof-katoen & bamboe-katoen. Draagt u graag een lichte & soepel vallende badjas in de sauna? Bekijk dan eens onze dunne saunabadjassen van wafelkatoen. Bent u juist op zoek naar een saunabadjas die u ook thuis kunt dragen om in te relaxen? Dan is een badjas van badstof- of velours-katoen een geweldige optie.

Welke badjas is niet geschikt voor de sauna?

Wij adviseren om geen fleecebadjassen te dragen in de sauna. Fleecebadjassen zorgen weliswaar voor een zacht draagcomfort, maar bieden direct warmte en ventileren niet goed. Het is niet prettig om u te wentelen in een fleecebadjas als u in de sauna van vochtige ruimte naar vochtige ruimte loopt. Het is veel fijner als u transpireert en de badjas uw lichaamsvocht opneemt. Daarentegen is een behaaglijke fleecebadjas welk heerlijk om thuis te dragen tijdens uw relaxmomenten of na het opstaan.

hamam-badjas-sauna

Hamam badjas kopen

Wellicht heeft u tijdens een vakantie wel eens een Oosterse hamam behandeling ondergaan. Net als hamam doeken worden onze hamam badjassen ook op dezelfde ambachtelijke wijze geweven. Al onze hamam badjassen zijn ideaal om te dragen tijdens een saunabezoek. Deze zijn immers ook vervaardigd uit katoen. De meeste hamam badjassen die online shopt zijn vrij dun. Wij hebben ervoor gekozen om enkel luxe badjas modellen aan te bieden van het hoogwaardige label ‘Badrock SPA’. De hamam badjassen op badjas.nl dragen soepel, maar bieden u toch een zacht draagcomfort door de luxe binnenvoering.

Voor wieSoortenMaterialenPopulaire kleuren
Dames badjassen Sauna badjassen Badstof badjassen Witte badjassen
Heren badjassen Kimono's Katoenen badjassen Zwarte badjassen
Kinderbadjassen Badjassen met capuchon Fleece badjassen Roze badjassen
Jongens badjassen Badjassen met rits Velours badjassen Grijze badjassen
Meisjes badjassen Korte badjassen Blauwe badjassen
Baby badjassen Lange badjassen Groene badjassen
Rode badjassen
Paarse badjassen