Oeko-tex 100

Welkom op onze informatiepagina over het keurmerk Oeko-tex. Oeko-tex is een test- en certificeringssysteem voor textiel. Badjas.nl is nr. 1 in badjassen dus is buiten onze rijke, vernieuwende badjassen collectie informatievoorziening naar onze klanten ook belangrijk. Oeko-tex is een keurmerk die garandeert dat het textielproduct niet schadelijk is voor uw huid en gezondheid. Op badjas.nl shopt u katoenen badjassen voor heren, dames & kinderen die voorzien van dit gezondheidskeurmerk.

Oeko-tex association

Er is een Oeko-tex Association: dat is een samenwerkingsverband tussen 16 onderzoeksinstituten. Zij voeren gezamenlijk de controles van het keurmerk uit. Bij the International Association for Research and Testing in the Field op Textile Ecology (Oeko-tex) zijn instituten aangesloten die testen of producten aan de criteria voldoen die bij het kopje ‘standaarden’ – hieronder – kan terugvinden. Er wordt overigens gewerkt met 4 productclassificaties op basis van het beoogd gebruik. Des te meer het product in aanraking komt met de huid des te strenger de eisen.

Is Oeko-tex ook biologsich?

Aangezien de testen op schadelijke stoffen streng zijn is de kans vrij groot dat de belasting op het milieu laag is. Als u echter fairtrade of biologische kleding wilt kopen is dit keurmerk voor o.a. badjassen niet genoeg.

Standaarden Oeko-tex

De ‘Oeko-tex standard’ houdt rekening met de volgende zaken:

✔ Wettelijke voorschriften die zeer belangrijk zijn: azo kleurstoffen, formaldehyde, penta chloorfenol, cadmium, nikkel etc. die verboden zijn.

✔ Chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid, ook al zijn ze niet gereglementeerd.

✔ Vereisten van de CPSIA – dit is een Amerikaanse wetgeving  met betrekking tot Verbruiksartikelen Veiligheid Verbeteringswetten

✔ Veel klassen stoffen hebben ook betrekking op het milieu

Welke merken zijn volgens de Oeko-tex standaard geproduceerd?

Nu u wat meer weet over het keurmerk Oeko-tex vraagt u zich natuurlijk af welke  badjas merken produceren volgens deze standaard. Het Oeko-tex keurmerk is van toepassing op vrijwel al onze katoenen badjassen en tevens op de fleece badjassen collectie voor kinderen van het merk Playshoes. Deze hebben wij allemaal voor u op een rij gezet:

De katoenen  badjassen van Badrock

Badrock Deluxe badjassen

Badrock SPA badjassen

De katoenen badjassen van Badrock Kids

Cawö badjassen

Vandyck badjassen

Playshoes fleece kinderbadjassen

Mocht u meer willen weten over het Oeko-tex keurmerk met betrekking tot de badjassen collectie op badjas.nl, contact ons dan per mail of telefoon. Onze badjasspecialisten informeren u graag verder over dit onderwerp.

Verder nodigen we u uit om heerlijk even ontspannen te surfen door de mooiste badjassen collectie van Nederland. Waar? Op badjas.nl natuurlijk!