Oeko-tex 100

Welkom op onze informatiepagina over het keurmerk Oeko-tex. Oeko-tex is een test- en certificeringssysteem voor textiel. Badjas.nl is nr. 1 in badjassen dus is buiten onze rijke, vernieuwende badjassen collectie informatievoorziening naar onze klanten ook belangrijk. Oeko-tex is een keurmerk die garandeert dat het textielproduct niet schadelijk is voor uw huid en gezondheid. Op badjas.nl shopt u katoenen badjassen voor heren, dames & kinderen die voorzien van dit gezondheidskeurmerk.

 

Oeko-tex association

Er is een Oeko-tex Association: dat is een samenwerkingsverband tussen 16 onderzoeksinstituten. Zij voeren gezamenlijk de controles van het keurmerk uit. Bij the International Association for Research and Testing in the Field op Textile Ecology (Oeko-tex) zijn instituten aangesloten die testen of producten aan de criteria voldoen die bij het kopje ‘standaarden’ – hieronder – kan terugvinden. Er wordt overigens gewerkt met 4 productclassificaties op basis van het beoogd gebruik. Des te meer het product in aanraking komt met de huid des te strenger de eisen.

Is Oeko-tex ook biologsich?

Aangezien de testen op schadelijke stoffen streng zijn is de kans vrij groot dat de belasting op het milieu laag is. Als u echter fairtrade of biologische kleding wilt kopen is dit keurmerk voor o.a. badjassen niet genoeg.

Standaarden Oeko-tex

De ‘Oeko-tex standard’ houdt rekening met de volgende zaken:

✔ Wettelijke voorschriften die zeer belangrijk zijn: azo kleurstoffen, formaldehyde, penta chloorfenol, cadmium, nikkel etc. die verboden zijn.

✔ Chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid, ook al zijn ze niet gereglementeerd.

✔ Vereisten van de CPSIA – dit is een Amerikaanse wetgeving  met betrekking tot Verbruiksartikelen Veiligheid Verbeteringswetten

✔ Veel klassen stoffen hebben ook betrekking op het milieu

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het Oeko-tex 100 keurmerk?

Een van de belangrijkste voordelen van textielproducten met het Oeko-Tex 100 keurmerk is dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen. Dit betekent dat ze zijn getest op een breed scala aan potentieel schadelijke stoffen, waaronder zware metalen, pesticiden, en formaldehyde. Door te voldoen aan deze strenge criteria, kunnen consumenten erop vertrouwen dat producten met dit keurmerk geen risico vormen voor hun gezondheid.

Daarnaast bevordert het Oeko-Tex 100 keurmerk ook duurzaamheid in de textielindustrie. Textielproducten die voldoen aan de criteria van het keurmerk worden geproduceerd met het oog op milieuvriendelijkheid en sociale verantwoordelijkheid. Dit omvat aspecten zoals het gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën, energie-efficiënte productieprocessen, en het naleven van arbeidsnormen.

Voor consumenten die op zoek zijn naar hoogwaardige textielproducten die zowel veilig als milieuvriendelijk zijn, biedt het Oeko-Tex 100 gezondheidskeurmerk een waardevolle leidraad. Door te kiezen voor producten met dit keurmerk, kunnen consumenten genieten van gemoedsrust, wetende dat ze investeren in producten die zijn geproduceerd met het oog op hun gezondheid en het milieu.

Welke merken zijn volgens de Oeko-tex standaard geproduceerd?

Nu u wat meer weet over het keurmerk Oeko-tex vraagt u zich natuurlijk af welke  badjas merken produceren volgens deze standaard. Het Oeko-tex keurmerk is van toepassing op vrijwel al onze katoenen badjassen en tevens op de fleece badjassen collectie voor kinderen van het merk Playshoes. Deze hebben wij allemaal voor u op een rij gezet:

De katoenen  badjassen van Badrock

Badrock Deluxe badjassen

Badrock SPA badjassen

De katoenen badjassen van Badrock Kids

Cawö badjassen

Vandyck badjassen

Playshoes fleece kinderbadjassen  

Grote maten badjassen - deze zijn zelfs voorzien van een uitbreiding van het keurmerk > Oekotex made in green

Mocht u meer willen weten over het Oeko-tex keurmerk met betrekking tot de badjassen collectie op badjas.nl, contact ons dan per mail of telefoon. Onze badjasspecialisten informeren u graag verder over dit onderwerp.

Verder nodigen we u uit om heerlijk even ontspannen te surfen door de mooiste badjassen collectie van Nederland. Waar? Op badjas.nl natuurlijk!