Is het nu tijger of panter?

panter-kimono

Welkom op het leukste badjassenblog van Nederland. Het blog waar alle tips, weetjes & trends over badjassen de revue passeren. Afgelopen week kregen we een leuke vraag bij de klantenservice en dit was zeker niet de eerste keer dat deze vraag werd gesteld. Is het nu tijger of panter werd gevraagd? Er is al eerder verwarring geweest tussen deze twee populaire katachtigen. Tijd om u opheldering te verschaffen. Tenzij u onder een steen heeft geleefd heeft weet u natuurlijk onmiddellijk dat de panterprint vooral hot & trending is. Is het nu classy of trashy? En wat bepaalt eigenlijk die magische en blijvende aantrekkingskracht van de panter & tijger op ons? En wat is nu het verschil tussen een tijger- & panterbadjas ? Lees hieronder meer.

panter-fleecebadjas

Wat is het verschil?

Laten we beginnen met de panter, verreweg de populairste van de twee. De panterprint kunnen we inmiddels classificeren als volwaardige klassieker in de fashionbranche. Tevens is aan de panter best wat symboliek verbonden. Van geluksbrenger tot het ultieme glamoursymbool. Een panterprint is er in twee kleurtinten, bruin & grijs. Open rondjes in willekeurige vormen zijn zwart omlijnd en steken mooi af tegen de lichtere achtergrond. Dit wordt door onze klanten vaak ook gezien als tijgerprint. Echter is een tijgerprint meer een dessin van zwarte strepen tegen een beige, oranjeachtige achtergrond. Denk bijvoorbeeld aan de huid van de bekende ‘Tijgetje’ uit Winnie de Pooh. Daar refereren wij vaak aan als mensen de twee printjes met elkaar verwarren.

tijgerbadjas kind

De magie van dierenprints

De panterprints is beslist hét roofdier onder de modetrends. Ondanks dat de prints zo nu en dan nog wel eens worden geassocieerd met de voluptueuze arbeidersvrouw (lees: Veerkampjes) zijn veel prestigeuze labels van mening dat de panterprint trés chic is. Neem bijvoorbeeld de lancering van de panterlook van Christian Dior in de jaren ’40. Ook onze panterbadjassen met prints zijn er in verschillende uitvoeringen. De spannende print wordt vanuit verschillende invalshoeken belicht in onze badjascollectie. Een chique panterbadjas met rits of een luxe velours panterbadjas met ribmotief? Wij hebben het allemaal op badjas.nl. En de tijger badjas? Die mag natuurlijk ook niet ontbreken in de meest veelzijdige webwinkel in badjassen. Wij nemen u mee in de wereld van badjassen met dierenprints…. Miauwwwww.